Ideaal om mee te nemen naar ‘t werk!

Recept Afdrukken
Broccolislaatje
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de dressing
Voor de salade
  • 3 stronken broccoli in kleine hapklare stukken gesneden
  • 2 wortelen geraspt
  • 1/2 rode ajuinen in dunne schijven
  • 120 g gedroogde cranberries (zonder toegevoegde suikers!)
  • 75 g geroosterde amandelschilfers
  • 6 sneden gerookt spek gebakken en in stukjes
  • ijsblokjes om ijswater te maken
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de dressing
Voor de salade
  • 3 stronken broccoli in kleine hapklare stukken gesneden
  • 2 wortelen geraspt
  • 1/2 rode ajuinen in dunne schijven
  • 120 g gedroogde cranberries (zonder toegevoegde suikers!)
  • 75 g geroosterde amandelschilfers
  • 6 sneden gerookt spek gebakken en in stukjes
  • ijsblokjes om ijswater te maken
Instructies
  1. Maak in een grote kom het ijswater om er straks de broccoli in af te koelen.
  2. Zet een pot gezouten water op het vuur en voeg de broccoli toe van zodra het water kookt. Kook ongeveer 2 minuten.
  3. Verwijder met een schuimspaan en doe de broccoli in het ijswater. Zodra de broccoli koud heeft kun je ze laten uitlekken.
  4. Meng alle ingrediënten van de salade in een grote kom.
  5. Meng de mayonaise en de appelciderazijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Giet de dressing over de salade en meng nog eens door.
Notities

Eet dit slaatje als maaltijdsalade (makkelijk in de lunchbox!) of serveer met een worstje of brochette als je er echt nog vlees bij wil.


Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.