Goed nieuws voor alle soeplovers : de herfst is terug in het land ! Mijn eerste soepje van het seizoen is een gepimpte versie van een oerklassieker : courgettesoep met rucola. Wie zei ook alweer dat courgettes saaaaaaaai zijn ?

Recept Afdrukken
Soep van courgette en rucola
Maaltijd Soep
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 courgettes
  • 1 grote ajuinen
  • 2 el groentebouillon
  • 100 g rucola
  • 1,5 l water
  • peper
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie om te stoven
Maaltijd Soep
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 25 min
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 courgettes
  • 1 grote ajuinen
  • 2 el groentebouillon
  • 100 g rucola
  • 1,5 l water
  • peper
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie om te stoven
Instructies
  1. Snij de ui fijn.
  2. Was de courgettes en snij ze grof (je hoeft ze niet te schillen).
  3. Stoof de ui aan in wat olijfolie.
  4. Voeg de courgette en de bouillonblokjes toe en laat 5-10 minuten zachtjes stoven.
  5. Voeg het water toe en laat 15 minuten zachtjes koken onder het deksel.
  6. Vervolgens voeg je de rucola toe en pureer je de soep met een staafmixer.
  7. Kruid met peper en een snuifje zout.
  8. Wil je de soep extra glad, mix ze dan in een blender.

Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.