Jeroens ribbetjes zijn mijn all time favourites! Maar ze zijn niet helemaal Paleo proof… dus daar moest ik iets aan doen natuurlijk 🙂
Recept Afdrukken
Traag gegaarde gemarineerde ribbetjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g varkensribben
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 el coconut aminos
  • 2 el honing
  • provençaalse kruiden
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 600 g varkensribben
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 el ketchup
  • 1 el mosterd
  • 2 el coconut aminos
  • 2 el honing
  • provençaalse kruiden
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Maak eerst een marinade met de honing, de mosterd, de coconut aminos de ketchup, een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!), en de Provençaalse kruiden.
  3. Snij het vlees in stukjes van 3/4 ribbetjes. Marineer ze minimaal twee uur in de saus (ik doe dit bij voorkeur de avond ervoor al)
  4. Schik de ribbetjes op de ovenschaal. (Leg ze op een vel bakpapier of een siliconenmatje.) Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
  5. Bak de ribbetjes 90 minuten in de voorverwarmde oven op 120 °C. Bestrijk het vlees tijdens het bakken af en toe met extra marinade.
  6. Als je dat wil kan je ze net voor het serveren nog even grillen op de barbecue.
Notities

Als het snel moet gaan kan je de ribbetjes ook ineens garen op de barbecue. Heb je echt de tijd, laat ze dan eerst garen in de slowcooker en leg ze nog net even op de barbecue voor het serveren.

Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.