Alweer een andere manier om eitjes te bereiden, deze is heerlijk voor een lekkere brunch. Maak even tijd om het eiwit op te kloppen en dan snel de oven in. Lekkerrrr!

Recept Afdrukken
Wolkeneitjes met ham en bieslook
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 120 g gekookte ham in reepjes
  • 3 el bieslook gehakt
  • peper en zout
Maaltijd Ontbijt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 120 g gekookte ham in reepjes
  • 3 el bieslook gehakt
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 200°C.
  2. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
  3. Scheid de eieren in eiwit en dooiers (hou elke dooier apart).
  4. Kruid de eiwitten met peper en zout.
  5. Klop de eiwitten op tot ze stijf zijn.
  6. Roer er voorzichtig de ham en bieslook onder.
  7. Maak 4 hoopjes eiwit op het bakpapier. Druk met een lepel een holte in ieder hoopje.
  8. Bak 3 minuten in de oven.
  9. Leg in het midden van de eiwithoopjes voorzichtig een dooier.
  10. Kruid af met peper en zout.
  11. Bak nogmaals voor 3 minuten.

Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.