10

38 Paleo ontbijt ideetjes: voor elk wat wils!

Als je jarenlang boterhammen met choco of kaas als ontbijt hebt gegeten, dan is het vast even wennen om een Paleo ontbijt te gaan eten. Misschien eet je graag eieren als ontbijt, en dan hoef je niet lang te zoeken. Met eieren kan je echt eindeloos variëren, zelfs als je helemaal niet kan koken!

Maar wat als je niet graag eieren eet als ontbijt? Kan je dan wel Paleo eten? Natuurlijk wel! Er zijn echt veel meer opties mogelijk dan enkel eieren hoor 😉 Zelfs chocolademousse kan gezond zijn! Daarom vandaag 29 Paleo Ontbijt ideeën met en zonder eieren.

Ontbijtsmoothies

Soep

Vlees/ei-muffins

Pannenkoeken

Brood & muffins (niet voor elke dag, maar af en toe is het best OK)

Eigerechten

Pap & Havermout

Brunch verwennerijen

“Pudding”

En, last but not least, eet gewoon restjes als ontbijt! Geen recept nodig en is op 1 minuut klaar (even opwarmen natuurlijk ;-))

 

Wat is jouw favoriete Paleo recept? Vertel het in de reacties hieronder!

Elke Gunst
 

Oprichter van Paleo.be / Gezondheidscoach / Bourgondiër in hart en nieren / Zot van hele dikke boeken, mijn lief Gerrit en champignons.

Click Here to Leave a Comment Below 10 comments
Welkelke - 5 december 2014

Zoek je nog wat Paleo Ontbijtinspiratie? Hier moet je zijn! http://t.co/HhS75R2nco

Reply
shequus - 5 december 2014

RT @Welkelke: Zoek je nog wat Paleo Ontbijtinspiratie? Hier moet je zijn! http://t.co/HhS75R2nco

Reply
ElviradeVries - 12 juli 2015

Ik heb zo eens de recepten doorgekeken maar het valt me wel op dat er behoorlijk wat calorieen in zitten, kokosvet, honing, avocado’s etc worden er niet in gespaard het is dus geen dieet om mee af te vallen als ik dit zou eten zou ik ongetwijfeld aankomen als ik wil afvallen moet het echt zonder vetten en met zoetstoffen anders gaat er bij mij geen gram af ook niet als de vetten zgn gezond zijn.

Reply
Welkelke - 13 juli 2015

ElviradeVries Paleo is sowieso vrij rijk aan vetten natuurlijk. Ik vermoed dat je nog niet helemaal bewust bent met de principes? Paleo is eigenlijk net heel efficiënt om af te vallen, ik durf te wedden als je een week Paleo zou eten dat je zeker wel afvalt! 🙂
Lees alvast even dit: http://www.paleo.be/waarom-afvallen-met-low-carb-paleo-zo-makkelijk-is/

Reply
MiraBroos - 3 december 2015

Van paleo val je zeker wel af. Ik ben in 2 maanden tijd 5 kilo afgevallen door paleo te eten en ik eet elke dag 1 avocado en bak alles in kokosolie

Reply
RiaPuts - 10 augustus 2016

Wat dpe je als je smorgens geen honger hebt? Ik krijg de eerste 2 uur smorgens echt geen hap door mijn keel. Wel drinken, maar smoothie is ook al teveel.

Reply
    Emmie - 2 september 2017

    Ontbijt mag overgeslagen worden bij paleo. Ik neem zelfgemaakte havermoutrepen en brownies mee naar het werk. Ben nog aan het experimenteren voor ik helemaal overstap op paleo.

    Reply
Ccarin - 19 augustus 2016

Ik ben nu 5 dagen bezig, ik eet dagelijks als ontbijt een avocado met ei en ui hmmmmm en nu al 1.6 kg lichter yoehoe maar wel Paleo anders is het idd vet op vet. Paleo heeft de juiste vetten en die heb je niodig

Reply
Ccarin - 19 augustus 2016

Dan eet je twee uur later das geen probleem, heerlijk he dat Paleo 🙂

Reply
christa vanhecke - 17 mei 2017

Mijn topontbijt is een dun omeletje, van één eitje. Ik leg dat als een pannenkoek op het bord en dresseer daar gebakken appeltjes op , liefst in ghee gebakken. ik hou niet echt van kokosolie om te bakken. Ik doe daar wat gegrilde pitten over, een beetje rozijntjes en een likje maple syrup.

Reply

Leave a Reply: