Ik ben nogal een fan van pesto pasta, maar ja… met paleo is dat niet altijd zo praktisch natuurlijk. Maar deze aardappelsalade met pesto deed het gemis meteen wegebben.

Zelf kan ik er niet al te veel van eten, dan blaas ik gewoon op als een ballonnetje, maar voor Gerrit die vaak loopt is het een perfect bijgerechtje! En ik moet zeggen: een klein beetje vind ik prima, het is genoeg om er even van te kunnen genieten. (Had ik maar dezelfde zelfbeheersing met een pak koekjes…)

Geen idee waarom er nu plots een aardappelrecept op deze Paleo blog staat? Lees dan zeker eens deze blogpost over resistent zetmeel en deze over aardappelen.

Recept Afdrukken
Aardappelslaatje met pesto
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g aardappelen (nieuwe)
  • 1/2 rode ajuin fijn gesneden
  • 1 hand spinazie fijn gesneden
  • 125 ml mayonaise
  • 125 verse pesto
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g aardappelen (nieuwe)
  • 1/2 rode ajuin fijn gesneden
  • 1 hand spinazie fijn gesneden
  • 125 ml mayonaise
  • 125 verse pesto
  • peper en zout
Instructies
  1. Schil en snij de aardappelen in stukjes en kook ze gaar.
  2. Laat de aardappelen afkoelen onder koud water.
  3. Snij de spinazie en ajuin fijn.
  4. Meng de spinazie en rode ui met de afgekoelde aardappelen
  5. Meng de pesto en de mayonaise en meng dit door het gerecht naar smaak.
  6. Kruid af met zout en peper