Mijn vader, Jan, die de meeste receptjes voor Paleo.be maakt, gaat ‘s morgens graag de krant lezen bij het café aan de overkant van de markt, met een goed kopje koffie erbij. Dan wordt er ook al eens wat gekletst natuurlijk, het is zelfs al zover dat de café bazin Marie-Jeanne intussen ook Paleo eet, en dat ze op onze maandelijkse Paleo kookdag al eens mag proeven.

Maar voor dit recept gaat het dus andersom, en kregen we een recept van Marie-Jeanne door! Het is een lekker ontbijt dat je bovendien op voorhand kan maken: ideaal voor als het eens snel moet gaan. Ook geschikt als tussendoortje of als hapje voor onderweg.

Recept Afdrukken
Amandelbroodje van Marie-Jeanne
Porties
brood
Ingrediënten
  • 15 g kokosolie gesmolten
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 bananen (goed rijp)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snuifje zout
  • 3 el gedroogde cranberries of rozijnen
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 2 el amandelschaafsel
Porties
brood
Ingrediënten
  • 15 g kokosolie gesmolten
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 2 bananen (goed rijp)
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 snuifje zout
  • 3 el gedroogde cranberries of rozijnen
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 2 el amandelschaafsel
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Mix de eieren in een blender en voeg vervolgens de bananen, het amandelmeel, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de kokosolie toe.
  3. Giet het beslag in een kom en meng er de gehakte amandelen en de cranberries onder.
  4. Vet een cakevorm van 20 x 10 cm in.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en strooi er de amandelschilfers over.
  6. Bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Je kunt de gaarheid controleren met een breinaald: het broodje is gaar als de de spie droog is.