Vandaag krijgen jullie weer een receptje cadeau uit Paleo voor Beginners, gemaakt door Candy. Wij zijn hier allemaal gek op de combinatie van appels en walnoten!

Recept Afdrukken
Appelkaneelmuffins
Maaltijd Dessert
Porties
muffins
Ingrediënten
Voor de crumble
  • 100 g dadels
  • 1/2 tl kaneel
  • 75 g walnoten
Voor de muffins
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 150 g amandelmeel
  • 150 g kastanjemeel
  • 50 g tapiocabloem (of arrowroot)
  • 0,5 tl fijn zeezout
  • 0,5 tl natriumbicarbonaat
  • 0,5 tl wijnsteenzuurbakpoeder (of 1 tl appelazijn)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 g kokosolie gesmolten
  • 100 g dadelstroop of honing
  • 3 eieren
Maaltijd Dessert
Porties
muffins
Ingrediënten
Voor de crumble
  • 100 g dadels
  • 1/2 tl kaneel
  • 75 g walnoten
Voor de muffins
  • 2 appels
  • 1 tl kaneel
  • 150 g amandelmeel
  • 150 g kastanjemeel
  • 50 g tapiocabloem (of arrowroot)
  • 0,5 tl fijn zeezout
  • 0,5 tl natriumbicarbonaat
  • 0,5 tl wijnsteenzuurbakpoeder (of 1 tl appelazijn)
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 g kokosolie gesmolten
  • 100 g dadelstroop of honing
  • 3 eieren
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Week de dadels 10 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en hak ze samen met de walnoten en kaneel tot een grove ‘crumble’.
  3. Rooster ze 5 minuten in de oven op 175°C, laat de oven aanstaan.
  4. De appels van klokhuis ontdoen en in kleine stukjes snijden, met de kaneel mengen en opzij zetten.
  5. Meng alle droge ingrediënten in een grote mengkom. Klop de kokosolie, dadelstroop (of honing) en de eieren los in een aparte kom. Voeg de natte ingrediënten bij de droge en meng kort met een spatel tot alles maar net gemengd is. Niet te veel roeren/mengen, want dan worden de muffins te zwaar. Voeg de appelstukjes toe en meng kort.
  6. Verdeel het deeg met een lepel over 15 muffinvormpjes (je kan muffinpapiertjes in de vormpjes doen).
  7. Bak de muffins 25 minuten in de oven.
  8. Laat de muffins afkoelen op een rooster en strooi de notencrumble erover heen.