Asperges op z’n Vlaams.

Recept Afdrukken
Asperges Flamande
Porties
porties
Ingrediënten
  • 20 witte asperges
  • 1/2 bosje peterselie fijn gehakt
  • 160 g ghee
  • 4 eieren hardgekookt
  • 50 ml water
Porties
porties
Ingrediënten
  • 20 witte asperges
  • 1/2 bosje peterselie fijn gehakt
  • 160 g ghee
  • 4 eieren hardgekookt
  • 50 ml water
Instructies
  1. Snij de harde kant af van de asperges en schil ze met een dunschiller.
  2. Breng gezouten water aan de kook en doe er de asperges in.
  3. Hak de eieren fijn (gaat het best als je het eigeel en eiwit apart doet)
  4. Doe het water en de ghee in een steelpannetje, kruid met peper en zout en breng al roerend aan de kook tot de saus bindt.
  5. Haal het steelpannetje van het vuur en doe de gehakte eieren en de peterselie erbij.
  6. Prik in de asperges om te voelen of ze gaar zijn.
  7. Dresseer de asperges op een bord en overgiet met de saus.