Balletjes met een zoetzuur sausje – wat is er beter dan dat?!

Recept Afdrukken
Aziatische balletjes
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 1/2 kg gemengd gehakt (rund-varken)
  • 2 lente uitje
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el kokosaminos (of vissaus)
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 2 el munt fijngesneden
  • 2 el witte sesamzaadjes geroosterd
  • ghee
  • peper en zout
Voor de chilisaus
  • 1 lente uitje in dunne ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 rood pepertje fijngesnipperd (eventueel zaad, zaadlijstjes verwijderen
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 el koriander fijngesneden
  • 2 el kokosaminos
  • 1 el limoensap
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 tl honing
  • peper en zout
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de balletjes
  • 1/2 kg gemengd gehakt (rund-varken)
  • 2 lente uitje
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el kokosaminos (of vissaus)
  • 1 tl geraspte limoenschil
  • 2 el munt fijngesneden
  • 2 el witte sesamzaadjes geroosterd
  • ghee
  • peper en zout
Voor de chilisaus
  • 1 lente uitje in dunne ringetjes gesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 rood pepertje fijngesnipperd (eventueel zaad, zaadlijstjes verwijderen
  • 1 tl gember geraspt
  • 1 el koriander fijngesneden
  • 2 el kokosaminos
  • 1 el limoensap
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 1 tl honing
  • peper en zout
Instructies
  1. Meng het vlees met alle overige ingrediënten in een mengkom en rol er balletjes van. Je zou er een 16-tal moeten hebben.
  2. Bak ze in een pan met ghee tot ze rondom bruin gebakken zijn.
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor het dipsausje.
  4. Eet smakelijk!
Notities

Serveer met de kleurige wortelsalade met citrusdressing.

Ook lekker met de bloemkoolrijst met een oosterse twist uit 100%Paleo.