Een tijdje terug kreeg ik een mailtje van De Woeste Grond. Of ik eens van hun vlees wou proeven? Ja, dat zal wel zijn, natuurlijk! Ik mocht op hun website zelf kiezen, en bestelde een pakket met vanalles, zoals ook deze biefstukken.

En nu is het tijd voor een bekentenis van mij… Ik lust geen biefstuk! Iets met de textuur, en … bleh.

Dus moet Gerrit af en toe eens een steak voor zichzelf bakken als hij daar zin in heeft en dan eet ik wel een ander stukje vlees. Geen probleem.

Ik had dat vroeger trouwens ook met varkenshaasjes, vooral dan omdat ik dat heel saai vlees vond, moest ik zo eindeloos op kauwen. Maar dat bleek een kwestie te zijn van betere recepten en kookmethodes – nu kan ik er echt van smullen.

Maar deze steak dus… WOW! Dat was weleens wat anders zeg. Deze vond ik ECHT lekker! Heerlijk mals en vol smaak. Voor mij vanaf nu dus enkel steaks van grasgevoerd vlees.

Mijn vader was trouwens ook heel aangenaam verrast. Hij geloofde namelijk niet dat bevroord en weer ontdooid vlees even lekker zou kunnen zijn als een sterke steak.

Wel… hij moest toegeven dat het inderdaad niet even lekker was, het was vele keren beter. Hij zei: “dit smaakt zoals het vlees uit mijn jeugd.” En dat is echt wel een compliment.

Recept Afdrukken
Biefstuk met rode uiensaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
 • 4 biefstukken
 • 250 g rode ajuinen in dunne ringen
 • 500 g verse zilveruitjes ontdaan van buitenste schil
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 750 g pruimtomaat
 • peper en zout
 • 2 el oregano gehakt
 • 220 g gepelde pruimtomaten in blik
 • 2 tl cognac
 • 2 tl kokosbloesemsuiker
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
 • 4 biefstukken
 • 250 g rode ajuinen in dunne ringen
 • 500 g verse zilveruitjes ontdaan van buitenste schil
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 750 g pruimtomaat
 • peper en zout
 • 2 el oregano gehakt
 • 220 g gepelde pruimtomaten in blik
 • 2 tl cognac
 • 2 tl kokosbloesemsuiker
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Doe de rode ui, de zilveruitjes en de teentjes knoflook in een grote pan met wat olie en meng goed zodat de groenten een glanzend laagje olie hebben.
 3. Halveer de pruimtomaten in de lengte en doe ze ook in de braadpan. Besprenkelen met wat olijfolie en kruiden met zout en oregano en zet in de oven voor 1 uur.
 4. Snij de tomaten uit het blik in grove stukken en voeg ze samen met hun sap toe aan de braadpan.
 5. Besprenkel met de cognac en bestrooi met de kokosbloesemsuiker.
 6. Zet de pan nog eens 20 minuten in de oven.
 7. Bak de biefstukken kort in een grillpan en serveer ze met de warme uiensaus.
Notities

PS… Toegegeven, dit is geen goedkoop vlees. Dat klopt. Maar wat je voor de prijs terugkrijgt is niet alleen een superieure smaak, maar ook een pak meer voedingsstoffen. Je eet vanzelf minder vlees, omdat je voelt dat je hiermee sneller verzadigd bent. En hoewel ik helemaal niet pro-vegetarisch ben, het is wel een feit dat het niet slecht zou zijn voor onze planeet als we onze vleesconsumptie wat zouden verminderen. Als we dat dan ook nog eens kunnen doen met vlees dat dier- en planeetvriendelijk is. Wel… what can I say. Ik ben overtuigd!