Dit slaatje is lekker pittig dankzij de radijsjes, chilipepers en gember. Ideaal met de nog warme biefstuk. Smakelijk!

Recept Afdrukken
Pittige biefstuksalade
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
voor de salade
  • 500 g biefstukken ongeveer 2 cm dik
  • 24 radijzen gewassen en in kwartjes gesneden
  • 1 komkommer in fijne plakjes
  • 200 g waterkers
  • 1 bundel lente uitjes in fijne ringetjes
  • 2 el koriander fijngehakt
  • peper en zout
voor de dressing
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers fijngehakt
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 limoenen enkel het sap
  • 4 el kokosaminos
  • 2 tl honing of kokosbloesemsuiker
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
voor de salade
  • 500 g biefstukken ongeveer 2 cm dik
  • 24 radijzen gewassen en in kwartjes gesneden
  • 1 komkommer in fijne plakjes
  • 200 g waterkers
  • 1 bundel lente uitjes in fijne ringetjes
  • 2 el koriander fijngehakt
  • peper en zout
voor de dressing
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipepers fijngehakt
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 limoenen enkel het sap
  • 4 el kokosaminos
  • 2 tl honing of kokosbloesemsuiker
  • peper en zout
Instructies
  1. Maak een dressing door de ingrediënten goed te mengen en zet deze even apart.
  2. Kruid de biefstuk met peper en zout en bak in een hete grillpan 2 tot 3 minuten aan elke kant.
  3. Haal uit de pan en laat in aluminiumfolie even rusten terwijl je de salade afwerkt.
  4. Verdeel de waterkers, radijsjes, komkommer en lente-uitjes over de borden. Meng door elkaar.
  5. Snij de biefstuk in reepjes en vang de vleesjus op.
  6. Leg de reepjes vlees over de salade.
  7. Giet de vleesjus bij de dressing en meng.
  8. Werk de salade af met koriander en dien op met de dressing.