Dit is een simpel en lekker bijgerechtje, leuk voor de barbecue of ook gewoon simpel met een stukje vlees van de grill.

Recept Afdrukken
Bloemkool couscous
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g pijnboompitten geroosterd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el ghee
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1 gele paprika's in klein blokjes
  • 200 g kerstomaatjes in 4 gesneden
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 4 lente uitjes in schijfjes
  • 3 limoenen in partjes, om te serveren
  • 1 el olijfolie om te serveren
  • 6 el bladpeterselie om te serveren
  • 1 bloemkool geraspt tot couscous
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 g pijnboompitten geroosterd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el ghee
  • 2 wortelen in kleine blokjes
  • 1 gele paprika's in klein blokjes
  • 200 g kerstomaatjes in 4 gesneden
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 4 lente uitjes in schijfjes
  • 3 limoenen in partjes, om te serveren
  • 1 el olijfolie om te serveren
  • 6 el bladpeterselie om te serveren
  • 1 bloemkool geraspt tot couscous
Instructies
  1. Sauteer de wortelen, paprika en tomaten ongeveer een kwartiertje, tot ze zacht zijn. Kruid met peper en zout.
  2. Voeg de geraspte bloemkool toe, samen met de lente uitjes, pijnboompitjes en look en laat even doorwarmen (niet te lang, dan wordt de bloemkoolcouscous te plat).
  3. Serveer met een partje limoen, een beetje olijfolie en garneer met bladpeterselie.