Een basisrecept dat we hier bijna wekelijks eten!

Recept Afdrukken
Bloemkoolpuree
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes verdeeld
  • 5 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 tl nootmuskaat (of meer naar smaak)
  • ghee
  • enkele sprietjes bieslook gehakt, voor de garnering
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes verdeeld
  • 5 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 2 tl nootmuskaat (of meer naar smaak)
  • ghee
  • enkele sprietjes bieslook gehakt, voor de garnering
  • peper en zout
Instructies
  1. Zet een pot water op en breng aan de kook.
  2. Kook de bloemkool tot ze zacht is. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Verhit ondertussen wat ghee in een pannetje en bak de gehakte look voorzichtjes aan. (Mag niet bruin worden!)
  4. Doe de bloemkoolroosjes, look en ghee samen in de keukenrobot.
  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg eventueel nog wat ghee toe.
  6. Meng tot een consistente massa (maar maak er geen papje van).
  7. Werk af met wat fijngehakte bieslook.
Notities

Op de foto wordt de bloemkoolpuree geserveerd met een lamsburger!