Dit is de ideale zomerse maaltijd om achteraf mee te nemen naar kantoor: je kan hem ook koud eten. Heerlijk fris en eenvoudig om te maken.

Recept Afdrukken
Bloemkoolrijst met kip en appel
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g bloemkool in roosjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 ajuin fijngesnipperd
  • 1 appel in blokjes
  • 1 kipfilet ongeveer 200 g, in blokjes van +- 2 cm
  • geroosterde sesamolie
  • kokosaminos
  • zwarte sesamzaadjes
  • enkele takjes koriander fijngesnipperd
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g bloemkool in roosjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 1 ajuin fijngesnipperd
  • 1 appel in blokjes
  • 1 kipfilet ongeveer 200 g, in blokjes van +- 2 cm
  • geroosterde sesamolie
  • kokosaminos
  • zwarte sesamzaadjes
  • enkele takjes koriander fijngesnipperd
Instructies
  1. Rasp de bloemkool tot rijst met behulp van een blender of rasp.
  2. Neem een wokpan en bak de ui glazig in de sesamolie.
  3. Voeg de kippenblokjes toe en doe er een scheut kokosamino’s bij.
  4. Als de kip gaar is kun je er ook de bloemkoolrijst aan toevoegen samen met de paprikablokjes.
  5. Laat alles goed warm worden en voeg er dan de appel aan toe.
  6. Eventueel nog wat kruiden met peper en zout naar smaak.
  7. Werk af met wat koriander en zwarte sesamzaadjes.