Mijn favoriete maaltijden? Dat zijn de simpele: gewoon vlees of vis, met groentjes. Iedereen heeft wel een favoriet stukje vlees denk ik, maar wat eet je er dan bij? Wel, dit is heel lekker bij een simpele varkensbrochette, varkensmignonette, kalfslapje, kalfsbrochette, …

Recept Afdrukken
Boontjes met cranberries en munt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g sperzieboontjes gereinigd en getopt
  • 150 g cranberries
  • 150 g amandelen gehakt
  • 30 g ghee
  • 60 ml tahini
  • 2 el olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 1 hand verse munt
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g sperzieboontjes gereinigd en getopt
  • 150 g cranberries
  • 150 g amandelen gehakt
  • 30 g ghee
  • 60 ml tahini
  • 2 el olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 1 hand verse munt
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Smelt de ghee en meng er de boontjes en de verse cranberries onder, kruiden met zout.
  3. Leg dit mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de oven. Als je geen verse cranberries gebruikt kun je de gedroogde er na ongeveer 15 minuten aan toevoegen.
  4. Doe de tahini, munt, limoensap en olijfolie in een blender en mix tot een gladde saus, voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.
  5. Meng de gehakte amandelen met de gare bonen en cranberries.
  6. Overgiet met de saus en dresseer met enkel muntblaadjes.
Notities

PS: Niet helemaal zeker of boontjes wel Paleo zijn? Lees even dit artikel over peulvruchten.


Mijn favoriete maaltijden? Dat zijn de simpele: gewoon vlees of vis, met groentjes. Iedereen heeft wel een favoriet stukje vlees denk ik, maar wat eet je er dan bij? Wel, dit is heel lekker bij een simpele varkensbrochette, varkensmignonette, kalfslapje, kalfsbrochette, …

Wat heb je nodig voor 2-3 porties?

  • 500 g boontjes, gereinigd en getopt
  • 150 g cranberries (als je geen verse hebt: 100 gr gedroogde)
  • 150 g amandelen, gehakt
  • 30 g ghee
  • 60 ml tahini
  • 2 el olijfolie
  • 3 el limoensap
  • 1 handje verse munt

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Smelt de ghee en meng er de boontjes en de verse cranberries onder, kruiden met zout.
  • Leg dit mengsel op een bakplaat met bakpapier en bak 20 min. in de oven. Als je geen verse cranberries gebruikt kun je de gedroogde er na ongeveer 15 minuten aan toevoegen.
  • Doe de tahini, munt, limoensap en olijfolie in een blender en mix tot een gladde saus, voeg indien nodig wat water toe. Kruid met peper en zout.
  • Meng de gehakte amandelen met de gare bonen en cranberries.
  • Overgiet met de saus en dresseer met enkel muntblaadjes.

 

PS: Niet helemaal zeker of boontjes wel Paleo zijn? Lees even dit artikel over peulvruchten.