Recept Afdrukken
Bourgondisch stoofpotje
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg spruitjes (rund, hert, everzwijn)
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 2 ajuinen in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • ghee
  • 2 el tapioca (of arrowroot)
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl tijm
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 kg spruitjes (rund, hert, everzwijn)
  • 250 g champignons gehalveerd
  • 3 wortelen in schijfjes
  • 2 ajuinen in ringen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • ghee
  • 2 el tapioca (of arrowroot)
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl tijm
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Breng in een steelpannetje de olijfolie en tomatenpuree samen met 3 el water aan de kook en laat een drietal minuutje inkoken. (Het verhitten van de tomatenpuree haalt de scherpe zure smaak eruit)
  2. Bak het stoofvlees aan alle zijden goudbruin aan in ghee. (doe dit in meerdere keren, als je teveel vlees in één keer wil bakken zal het eerder gekookt dan gebakken worden. verzamel al het vlees nadien terug in de pot, het hoeft dus niet gaar te zijn, enkel goudbruin aan alle kanten.
  3. Bestrooi het gebakken vlees met twee el tapiocabloem en roer het goed om.
  4. Giet de bouillon en de rode wijn bij het vlees en roer.
  5. Voeg tijm, laurier, peterselie en de honing toe. Doe er ook het mengsel met de tomatenpuree bij.
  6. Doe nu de uienringen en de wortelschijfjes bij het vlees en laat anderhalf uur sudderen met het deksel op de pot.
  7. Stoof de champignons in ghee (5 minuten) en doe ze samen met het stoofvocht bij het vlees.
  8. Laat nog 15 tot 30 minuten stoven. Als de saus te dun is, doe je dat zonder deksel zodat ze nog wat kan inkoken.
  9. Verwijder de takjes peterselie voor het opdienen.