Dit is een van de simpelste recepten ooit, en toch… ZO lekker! Echt een smaakbommetje.  Het recept komt uit Het Paleo Kookboek, dat zeker ook een aanrader is. Je kan mijn review van dit kookboek hier vinden.

Recept Afdrukken
Broccolipuree met basilicum
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g broccoli in roosjes
  • 4 el knoflook fijn gesneden
  • 2 el pijnboompitten geroosterd, + extra als garnering
  • 8 blaadjes basilicum gescheurd + extra als garnering
  • 6 el olijfolie + extra om in te bakken
  • zwarte peper versgemalen
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g broccoli in roosjes
  • 4 el knoflook fijn gesneden
  • 2 el pijnboompitten geroosterd, + extra als garnering
  • 8 blaadjes basilicum gescheurd + extra als garnering
  • 6 el olijfolie + extra om in te bakken
  • zwarte peper versgemalen
Instructies
  1. Leg de broccoli en knoflook in een grote pot met water en kook ze 8 tot 10 minuten.
  2. Giet af, laat uitlekken en doe ze met de pijnboompitten, basilicum, olijfolie en zwarte peper in de foodprocessor en pureer ze.
  3. Garneer met geroosterde pijnboompitten en blaadjes verse basilicum.
Notities

Op de foto wordt de puree geserveerd met een biefstuk gebakken met sesamzaadjes. Aanrader!