Een lekker pittig receptje ditmaal, gebaseerd op de kruidige keuken van “the Deep South”. Lekker hierbij is een groene salade of gestoofde groene bladgroenten.

Recept Afdrukken
Cajun gehaktbrood
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1/2 paprika
  • 100 g zoete aardappelen of pompoen
  • 2 stengels selder
  • 3 el cajunkruiden *
  • 35 g tomatenpuree
  • 2 el water
  • 1/2 bosje peterselie
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 1/2 paprika
  • 100 g zoete aardappelen of pompoen
  • 2 stengels selder
  • 3 el cajunkruiden *
  • 35 g tomatenpuree
  • 2 el water
  • 1/2 bosje peterselie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Hak de groenten in kleine blokjes of vermaal ze in de hakmolen en versnipper de ui.
  2. Fruit de ui in de olie en voeg dan de groenten toe. Pers de look erbij.
  3. Bestrooi met de cajunkruiden naar smaak en bak een vijftal minuten terwijl je af en toe roert zodat de groenten aan alle kanten verkleuren.
  4. Voeg tomatenpuree en water toe, roer alles door mekaar en dek de pan af.
  5. Intussen meng je het gehakt met het losgeklopte ei in een grote mengkom en vet je een rechthoekige ovenvorm in (niet groter dan 26x13 cm).
  6. Met een pureestamper prak je de groenten wat fijner om ze vervolgens bij het gehakt te mengen. Wacht even tot het wat afgekoeld is en kneed dan een broodje van de mengeling. Leg dat in de bakvorm en druk aan zodat de massa gelijk verdeeld is over de bakvorm.
  7. Laat een halfuur garen in het midden van de oven. Haal het gehaktbrood er dan uit, laat een vijftal minuten afkoelen en bestrooi met de versnipperde peterselie.
Notities

Speciale tip: wil je dit gehaktbrood een boost geven, verwerk er dan 100gr lever in. Dat kan door de lever in stukken te snijden en samen met de groenten te koken. Of je snijdt de rauwe lever in heel fijne stukjes en mengt die onder het rauwe gehakt (hiervoor heb je een scherp mes nodig!).