Calamares ken je wellicht als die gefrituurde inktvisringen. Maar je kan ze ook helemaal anders klaarmaken zoals in dit recept: even marineren en met een lekker fris sausje erbij.

Recept Afdrukken
Calamares met salsa verde
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de marinade
  • 6 el olijfolie
  • 1 citroen (biologisch) enkel de rasp
  • peper en zout
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de marinade
  • 6 el olijfolie
  • 1 citroen (biologisch) enkel de rasp
  • peper en zout
Instructies
  1. Laat de inktvisringen minstens 1 uur marineren in een mengsel van olijfolie, citroenrasp en peper en zout.
  2. Bak de calamares met wat olie in een grillpan op hoog vuur voor 1 à 2 min aan elke kant.
  3. Serveer met de salsa.