Op zoek naar een makkelijke meeneemlunch? Probeer eens deze frisse salade!

Recept Afdrukken
Ceviche van zalm en avocado
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g zalmfilets in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 komkommer (kleine), zaadlijsten verwijderd en fijn gehakt
  • 1 rode ajuin (kleine), fijn gehakt
  • 2 limoenen enkel het sap
  • 3 el olijfolie
  • 2 handen raketsla (rucola)
  • sumak naar smaak
Maaltijd Hoofdgerecht, Salade
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 g zalmfilets in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 komkommer (kleine), zaadlijsten verwijderd en fijn gehakt
  • 1 rode ajuin (kleine), fijn gehakt
  • 2 limoenen enkel het sap
  • 3 el olijfolie
  • 2 handen raketsla (rucola)
  • sumak naar smaak
Instructies
  1. Meng de zalm met de avocado, komkommer, rode ajuin, limoensap en olijfolie, kruiden met peper en zout.
  2. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.
  3. Leg op een bord een bedje van raketsla en serveer er het mengsel op.
  4. Kruid af met wat sumak
Notities

Sumak is een kruid met een citroenachtige smaak. Je kan het hier bij PitPit kopen.