Het snelste en makkelijkste ontbijt? Dat staat ’s morgens gewoon kant-en-klaar in je koelkast. En nope, je hoeft je ’s avonds ook geen uren uit te sloven of massa’s afwas te doen. Snel, simpel en vol smaak, dat is dit ontbijt!

Recept Afdrukken
Chiapudding met bosvruchten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g chiazaad
  • 300 g rood fruit (vers is lekkerder, maar diepvries is goedkoper)
  • 150 g bosbessen
Optioneel
  • chocoladeschilfers naar smaak
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g chiazaad
  • 300 g rood fruit (vers is lekkerder, maar diepvries is goedkoper)
  • 150 g bosbessen
Optioneel
  • chocoladeschilfers naar smaak
Instructies
  1. Mix het rode fruit en schep dit in de kommetjes
  2. Mix het chiazaad met de kokosmelk en schep bovenop de rodefruit-mix
  3. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Garneer met de bosbessen en eventueel wat chocoladeschilfers.
Notities

De chiazaadjes mixen in plaats van enkel te mengen zorgt ervoor dat je pudding meer én sneller opstijft. Als je bovendien altijd wat kokosmelk in de koelkast bewaard waardoor hij wat dik wordt, kan je dit binnen de 15 minuten zeker eten. Ik vind het echter makkelijker om het gewoon 's avonds al klaar te maken en rustig te laten opstijven in de koelkast.