10

Chiapudding met bosvruchten

Het snelste en makkelijkste ontbijt? Dat staat ’s morgens gewoon kant-en-klaar in je koelkast. En nope, je hoeft je ’s avonds ook geen uren uit te sloven of massa’s afwas te doen. Snel, simpel en vol smaak, dat is dit ontbijt!

Recept Afdrukken
Chiapudding met bosvruchten
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g chiazaad
  • 300 g rood fruit (vers is lekkerder, maar diepvries is goedkoper)
  • 150 g bosbessen
Optioneel
  • chocoladeschilfers naar smaak
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1/2 l kokosmelk
  • 70 g chiazaad
  • 300 g rood fruit (vers is lekkerder, maar diepvries is goedkoper)
  • 150 g bosbessen
Optioneel
  • chocoladeschilfers naar smaak
Instructies
  1. Mix het rode fruit en schep dit in de kommetjes
  2. Mix het chiazaad met de kokosmelk en schep bovenop de rodefruit-mix
  3. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  4. Garneer met de bosbessen en eventueel wat chocoladeschilfers.
Notities

De chiazaadjes mixen in plaats van enkel te mengen zorgt ervoor dat je pudding meer én sneller opstijft. Als je bovendien altijd wat kokosmelk in de koelkast bewaard waardoor hij wat dik wordt, kan je dit binnen de 15 minuten zeker eten. Ik vind het echter makkelijker om het gewoon 's avonds al klaar te maken en rustig te laten opstijven in de koelkast.


Team Paleo.be
 

Click Here to Leave a Comment Below 10 comments
carola - 1 mei 2017

Hoi Elke,
Wat een lekkere ontbijtideetjes allemaal, geweldig! De chiapudding maakte ik al eerder. Wat ik gelezen heb is dat het kort malen van de chiazaden van tevoren (wanneer je het gaat maken, dus een gepaste hoeveelheid), ervoor zorgt dat de nutriënten veel beter door het lichaam kunnen worden opgenomen. Misschien nog een tip.

Reply
    Elke Gunst - 1 mei 2017

    Hey Carola! Tnx voor de tip! Waar had je dat gelezen? Ik probeerde het terug te vinden, maar zonder geluk. Doe graag m’n research voor ik zelf zo’n dingen ga claimen op de website 😉

    Reply
roels nadine - 8 mei 2017

hoi elke ziet er lekker uit welke kokosmelk gebruik ? zijn het die kleine pakjes

Reply
    Elke Gunst - 9 mei 2017

    Hey Nadine,

    Dankje!
    Het woord kokosmelk in het recept is eigenlijk een link, als je erop klikt stuur ik je door naar de kokosmelk die ik hiervoor zelf het beste vindt 😉

    Reply
Anne - 31 juli 2017

Wat bedoelt dit: “De chiazaadjes mixen in plaats van enkel te mengen zorgt ervoor dat je pudding meer én sneller opstijft.” Kan je het uitleggen voor een Engelse? Dankje!!

Reply
    Elke Gunst - 2 augustus 2017

    Mixen met een staafmixer of iets dergelijks in tegenstelling tot mengen met een lepel ofzo, zodat de zaadjes gebroken worden en het indikken dus bevordert wordt

    Reply
Elise - 12 oktober 2017

Ziet er heerlijk uit. Hoe lang blijft dit goed in de koelkast?

Reply
    Elke Gunst - 15 oktober 2017

    Een dag of twee, drie kan gerust!

    Reply
Saskia - 17 februari 2018

Mijn chiapudding werd zelfs na 2 dagen niet dik en romig. Wel gemaakt met amandelmelk. En ook gemixt met de staafmixer. Wat kan ik doen om die pudding te verkrijgen? Groetjes x Saskia

Reply
    Elke Gunst - 20 februari 2018

    Dikkere melk gebruiken 🙂 En ook: ik heb al een paar keer gehoord dat het aan de kwaliteit van de chiazaadjes kan liggen, geen idee of dat bij jou ook mogelijk het geval kan zijn?

    Reply

Leave a Reply: