Vind je de notenrepen in de winkel wat te duur? Geen probleem, dan maak je ze toch gewoon zelf! Het is niet eens moeilijk, al heb je er wel een stevige keukenmachine voor nodig ­čÖé

Recept Afdrukken
Chocolade-notenrepen
Porties
repen
Ingredi├źnten
  • 125 g blanke amandelen gepeld
  • 25 g walnoten
  • 75 g cacaopoeder (rauw)
  • 1 vanillestokje (enkel het merg, of scheutje vanille extract)
  • 1 snufje zout
  • 3 el honing
  • 225 g dadels ontpit
  • bakpapier
Porties
repen
Ingredi├źnten
  • 125 g blanke amandelen gepeld
  • 25 g walnoten
  • 75 g cacaopoeder (rauw)
  • 1 vanillestokje (enkel het merg, of scheutje vanille extract)
  • 1 snufje zout
  • 3 el honing
  • 225 g dadels ontpit
  • bakpapier
Instructies
  1. Meng in een keukenmachine de amandelen en walnoten en laat het malen tot een grove korrel.
  2. Voeg nu de ontpittte dadels toe en maal tot het een gemengd geheel is.
  3. Voeg de rauwe cacao, honing, vanille en grof zout toe.
  4. Voeg eventueel 2 el water toe zodat het geheel iets smeuïger wordt.
  5. Bekleed een braadslee met bakpapier en leg het browniemengsel erin. Druk goed aan met je handen of een lepel en verdeel over de braadslee.
  6. Zet de brownie minimaal 2 uur in de koelkast en snij dan eventueel in grote kleine stukjes.