Dit receptje is er eentje uit de oude doos, letterlijk. Het kwam ter sprake met Pasen, toen mijn nichtje Marieke plots met oma’s oude klopper kwam aandraven, kijk eens – weet je wat dat is? Nu ja, ik ben ook bij oma opgegroeid natuurlijk dus ik wist wel dat je daar eieren mee klopt.

Maar mijn vader haalde andere herinneringen boven: vroeger maakte pépé Richard dit als een soort arme-mensen dessert, een goedkoop alternatief voor de chocomousse die we kennen. Tijdens de week werden de eiwitten die men over had van andere recepten opgespaard en op zondag maakte Pépé Richard er “schum van scheetn” (schuim van scheten) van. En toen mijn vader een jaar of 6, 7 was kreeg hij het taakje toebedeeld om het eiwit op te kloppen.

Anyway, toen hij dat vertelde: “eiwitten, cacao en een beetje suiker” gingen bij ons tegelijk de belletjes rinkelen: damn, dat is eigenlijk helemaal Paleo proof! Gewoon de bloemsuiker vervangen door honing, en klaar. We hebben er alleen een iets smakelijkere naam voor bedacht 😉

Enneuh… Het opkloppen van het eiwit ging trouwens sneller met oma’s klopper dan met de mixer! Zou ik er ergens zo eentje kunnen kopen?

Recept Afdrukken
Chocoladeschuim
Maaltijd Dessert
Porties
porties
Ingrediënten
  • 120 g eiwit (ongeveer 4 gemiddelde eieren)
  • 20 g cacao
  • 30 g vloeibare honing
Maaltijd Dessert
Porties
porties
Ingrediënten
  • 120 g eiwit (ongeveer 4 gemiddelde eieren)
  • 20 g cacao
  • 30 g vloeibare honing
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten in een kom.
  2. Klop tot een schuimig geheel. Geen paniek, dat mag je ook doen met een mixer.