In de zomer heb ik vaak nood aan een lichte maaltijd, zoals deze courgettepasta met een stukje witte vis dus!

Recept Afdrukken
Courgetti met een stukje vis
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 stukjes stevige vis (elk van 150 g) bv. lotte, wijting,...
  • 4 courgettes (kleine), in sliertjes
  • 2 citroenen het sap en de geraspte schil
  • 1 bosje waterkers fijn gesneden
  • 1 bosje dille fijn gesneden
  • 1 bosje munt fijn gesneden
  • tapiocabloem
  • peper en zout
  • ghee of kokosolie
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 stukjes stevige vis (elk van 150 g) bv. lotte, wijting,...
  • 4 courgettes (kleine), in sliertjes
  • 2 citroenen het sap en de geraspte schil
  • 1 bosje waterkers fijn gesneden
  • 1 bosje dille fijn gesneden
  • 1 bosje munt fijn gesneden
  • tapiocabloem
  • peper en zout
  • ghee of kokosolie
Instructies
  1. Kruid de vis met peper en zout, bebloem met de tapioca.
  2. Bak de vis in een pan met ghee aan beide zijden goudbruin.
  3. Verhit de olie of ghee in een wok en roerbak de courgettesliertjes enkele minuutjes tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg het citroensap toe samen met de geraspte schil en de groene kruiden.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Dresseer op de borden en geef er eventueel nog een partje citroen bij