Als je iets hoort over couscous en Paleo in één zin, dan gaat het meestal over bloemkool. Maar waarom zou je niet eens couscous kunnen maken met enkel maar groene groenten? Mijn vader serveerde dit vorige weekend als bijgerechtje op de barbecue, smullen!

Recept Afdrukken
Couscous van groene groenten
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1/4 wittekool
  • 1 sjalot
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene paprika's
  • 1 limoen in plakken
  • 1 bosje munt fijn gehakt
  • 1/2 bosje bladpeterselie fijn gehakt
  • ras-el-hanout
  • 25 ml citroenen (enkel het sap)
  • 1 tl chilivlokken
  • 75 ml olijfolie
  • zout
Maaltijd Bijgerecht, Salade
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 broccoli
  • 1/4 wittekool
  • 1 sjalot
  • 1/2 komkommer
  • 1 groene paprika's
  • 1 limoen in plakken
  • 1 bosje munt fijn gehakt
  • 1/2 bosje bladpeterselie fijn gehakt
  • ras-el-hanout
  • 25 ml citroenen (enkel het sap)
  • 1 tl chilivlokken
  • 75 ml olijfolie
  • zout
Instructies
  1. Spoel de broccoli en verdeel in roosjes.
  2. Snij de wittekool in stukken.
  3. Mix de broccoli in een keukenrobot fjjn tot een korrelige structuur, zoals die van couscous. Doe hetzelfde met de wittekool.
  4. Pel en snipper een sjalot. Spoel de komkommer en de paprika en snij in heel kleine blokjes.
  5. Meng de broccoli met de wittekool en de sjalot. Doe er de komkommer, de paprika en de verse kruiden bij. Voeg ras-el-hanout toe naar smaak.
  6. Meng het citroensap, de chilivlokken en de olijfole en besprenkel er de groente mee, net voor je serveert.