Dessertjes… ik ben er dol op, maar dessertrecepten verzinnen, daar heb ik nu echt eens geen talent voor. Gelukkig kan Candy dat wél heel goed! Zij was dan ook verantwoordelijk voor de meeste desserts in het boek Paleo voor Beginners, en ook voor het Paleo.be Paasmenu verzon ze weer een héél lekker dessert. Laat het je smaken!

Recept Afdrukken
Crème Brûlée met lemon curd
Maaltijd Dessert
Porties
schaaltjes
Ingrediënten
Voor de Lemon Curd
  • 3 eieren
  • 100 g honing
  • 125 ml citroensap (2 à 3 citroenen)
  • 125 g ghee
Voor de crème brûlée
Voor de afwerking
  • ongeraffineerde rietsuiker
Maaltijd Dessert
Porties
schaaltjes
Ingrediënten
Voor de Lemon Curd
  • 3 eieren
  • 100 g honing
  • 125 ml citroensap (2 à 3 citroenen)
  • 125 g ghee
Voor de crème brûlée
Voor de afwerking
  • ongeraffineerde rietsuiker
Instructies
Eerst de Lemon Curd
  1. Meng de eieren en de honing met een garde in een steelpannetje. Voeg het citroensap toe en meng weer met de garde. Voeg de ghee in stukjes (lepel per lepel) toe in de pan.
  2. Zet de pan op middelzacht vuur en verwarm al roerend met de garde. Blijf roeren tot de curd ingedikt is. Laat zeker niet te lang op het vuur staan, want dan gaan de eieren koken en krijg je witte slierten in de curd.
  3. Als de curd ingedikt is giet hem dan door een zeef in een glazen bokaal. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om verder te laten opstijven.
Dan de crème brûlée
  1. Verwarm de kokosmelk met de citroenschil en het citroengras tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen. Zeef de kokosmelk.
  2. Verwarm de oven voor op 100°C.
  3. Klop de dooiers los met de kokosbloesemsuiker, tot je ziet dat de suiker begint te smelten in de dooiers. Je moet ze niet luchtig kloppen.
  4. Roer er beetje bij beetje de afgekoelde kokosmelk onder. Roer tot een egaal mengsel.
  5. Doe 1 à 2 eetlepels lemon curd in 4 lage, brede schaaltjes. Smeer de lemon curd een beetje uit over de bodem. Verdeel met een pollepel de kokosroom over de 4 schaaltjes.
  6. Zet de schaaltjes in de oven en laat 45 minuten garen.
  7. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Zet dan minstens 2 uur in de koelkast.
Voor de afwerking
  1. Een krokant laagje karamel kan je helaas niet krijgen met kokosbloesemsuiker: deze verbrandt en wordt bitter. Met ongeraffineerde rietsuiker lukt het wel.
  2. Bestrooi elk schaaltje met 1 theelepel tot 1 eetlepel rietsuiker. Karamelliseer de suiker met een karamel brander.
Notities
  • De Lemon Curd blijft in de koelkast 1 à 2 weken goed.
  • Tip: als je geen karamel brander hebt verdeel dan een dunne laag rietsuiker op een bakplaat bekleed met aluminium folie. Verwarm de ovengrill en zet de plaat er kort onder. Laat 2 à 3 minuten staan, maar houd goed in het oog dat de suiker niet verbrandt! Verdeel de karamel nadien in stukken en leg deze op de schaaltjes crème brûlée.