Met de kokosmelk en de eidooier maak je deze soep heerlijk zacht en romig.

Recept Afdrukken
Currysoep met appeltjes
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 preiwit fijngesneden
  • 2 wortelen fijngesneden
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 100 g knolselder fijngesneden
  • 1 appel (biologisch, want we eten ook de schil op!)
  • 1 el limoensap
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el ghee
  • 1 eidooier
  • 8 dl kippenbouillon
  • 1,5 el currypoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Maaltijd Soep
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 preiwit fijngesneden
  • 2 wortelen fijngesneden
  • 1 ajuin fijngesneden
  • 100 g knolselder fijngesneden
  • 1 appel (biologisch, want we eten ook de schil op!)
  • 1 el limoensap
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el ghee
  • 1 eidooier
  • 8 dl kippenbouillon
  • 1,5 el currypoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
Instructies
  1. Smelt 1 el ghee in kookpot en stoof de groentjes aan op een zacht vuurtje.
  2. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten pruttelen.
  3. Mix de soep fijn met een staafmixer.
  4. Snij intussen de ongeschilde appel in kleine blokjes.
  5. Smelt 1 el ghee in een pan en bak de appelblokjes kort goudbruin. Besprenkel met limoensap.
  6. Klop de eidooier met de kokosmelk en het currypoeder los in een soepkom.
  7. Giet er de soep bij en meng goed door elkaar. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en werk af met de gebakken appeltjes.
Notities

Let op als je restjes soep hebt: door het rauwe ei mag je de soep echt niet meer laten koken, anders gaat hij schiften. Voorzichtig heropwarmen dus 🙂