2

Dikke aanrader: Het Paleo Kookboek van Daniel Green

De laatste maanden liggen er steeds meer Nederlandstalige Paleo kookboeken in de boekhandel. Leuk! Ik koop elk boek dat uitkomt, en je mag de komende weken dan ook weer wat nieuwe reviews verwachten. Eerste in de rij is “Het Paleo Kookboek” van Daniel Green. Een beetje een pretentieuze titel vond ik, maar…. dit is echt een aanrader!

IMG_20150127_145401Je ziet op de foto dat er heel wat post-its uitsteken, dat zijn alle gerechten die ik wil proberen – en dat zijn er heel wat!

Het leuke aan dit kookboek is dat het (in tegenstelling tot Let’s Go Paleo, het slechtste Paleo boek dat er is volgens mij) heel goed weergeeft waar Paleo voor staat: in de eerste plaats heel veel groenten, met gezonde stukken vlees en vis. En in mindere mate mag daar best ook weleens een Paleo baksel bij, maar niet elke dag.

De recepten zijn vrij eenvoudig en lijken mij ook heel geschikt voor mensen die echt nog moeten leren koken. De foto’s zijn mooi en geven echt zin om aan de slag te gaan in de keuken. Er is een grote variëteit aan ontbijtrecepten (niet alleen maar eieren) en er zijn ook heel wat visrecepten! Dat is iets dat ik tot nog toe heel vaak mis in Paleo kookboeken, dat er zo weinig visrecepten instaan. Natuurlijk heb je geen recept nodig om gewoon een stuk zalm te bakken, maar ik ben een fan van recepten en wil wel graag eens wat meer inspiratie. Tot nog toe haalde ik die vooral uit andere (niet-Paleo) kookboeken, maar dit is dus een uitstekende inspiratiebron voor vis!

IMG_20150127_145439

Maar er zijn ook enkele nadelen: het boek maakt vaak gebruik van duurdere ingrediënten, bevat qua theorie nog wel wat achterhaalde concepten (een beetje volgens de Loren Cordain principes qua vetten en aardappelen bijvoorbeeld). Mijn advies naar newbies zou zijn om de theorie over te slaan (die lees je dan beter in een ander boek) en gewoon in de recepten te duiken 😉

Nog een laatste minpuntje: niet élk recept heeft een foto. Jammer! Daar staat tegenover dat het boek gedrukt is op mat zacht papier, en elk kookboek dat zo gedrukt is heeft bij mij sowieso al een streepje voor.

Mijn favoriete recepten zijn de gevulde koolrolletjes (een excellent basisrecept om veel mee te variëren), portobello’s met amandelkorstje, bloemkoolcurry met champignons, kokos-bietjessoep en de gevulde inktvis met tomatensaus (lekker pittig!).

(sorry, geen foto’s van de zelfgemaakte gerechten, het licht is hier ’s avonds echt kut in de winter…)

Conclusie: dit boek is een dikke, dikke aanrader. Zowel voor Paleo newbies als wie er al een tijdje mee bezig is.

 

Wie het boek wil kopen, je doet mij een groot plezier door onderstaande link te gebruiken, zo steun je Project Gezonder en krijg je mijn eeuwige dankbaarheid 😉

Elke Gunst
 

Introverte hippie met passie voor online ondernemen, hele dikke boeken, onvoorwaardelijk opvoeden, trompet spelen & cohousing, maar zonder geduld voor bullshit excuses.

Click Here to Leave a Comment Below 2 comments
DeniseVandeVelde - 19 juni 2015

I bought the book but I don’t find any colour code such as green and red ….. like mentioned at page 20.

Reply
Welkelke - 21 juni 2015

DeniseVandeVelde Thank god for that, it’s a bulltshit system 😉

Reply

Leave a Reply: