Duo van zomerse fruitpurees

Wie wordt niet blij van een fris en kleurig ontbijt op een zomerse ochtend ? Deze slaap-er-een-nachtje-over fruitpuree is ideaal voor wie ’s morgens weinig tijd heeft … of liever wat langer in bed blijft liggen. Ook je kinderen zullen er weg van zijn.

Zomerse fruitpuree van aardbeien en mango

Bereidingstijd : 10 min.

Klaar om te eten na 8 uren of een nachtje koelen in de frigo.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 200 gr rijpe aardbeien
  • 1/3 rijpe mango
  • 2 el chiazaad
  • 5 el gebroken lijnzaad
  • 8 el amandelmelk (liefst ongezoet)
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1 el amandelschilfers
  • een scheutje kokosolie of -vet

Wat moet je doen?

  • Rooster de amandelen kort in wat kokosolie of -vet in een hete antikleefbakpan. Zet de geroosterde amandelen opzij voor de afwerking.
  • Doe het chiazaad en het lijnzaad samen met zeven eetlepels amandelmelk in een kom en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Schil 1/3 van de mango en verwijder de groene steeltjes van de aardbeien. Snij het fruit in grove stukken. Doe het gesneden fruit in een keukenrobot, samen met de siroop, de kaneel en de resterende eetlepel amandelmelk. Mix tot de grootste brokken verdwenen zijn.
  • Vul een mooi, groot glas met de helft van de fruitpuree. Doe er de zadenmix bovenop en vervolgens giet je de rest van de fruitpuree in het glas. Werk af met een laagje geroosterde amandelen.
  • Dek het glas af met wat keukenpapier en zet 8 uren of een nachtje in de koelkast. ’s Morgens heb je een heerlijke fruitpuree om je dag te starten!

DSC_0039

Zomerse fruitpuree van banaan en nectarines

Bereidingstijd : 10 min.

Klaar om te eten na 8 uren of een nachtje koelen in de frigo.

Wat heb je nodig voor 1 portie?

  • 3 rijpe gele nectarines of perziken
  • 1 rijpe banaan
  • 2 el chiazaad
  • 5 el gebroken lijnzaad
  • 8 el amandelmelk (ongezoet)
  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop
  • optioneel : scheutje citroensap

Wat moet je doen?

  • Schil de banaan en twee en een halve nectarine/perzik. Snij dit fruit in grove stukken. De helft van één nectarine/perzik hou je opzij voor de afwerking.
  • Doe het gesneden fruit in een keukenrobot, samen met de siroop, de amandelmelk, het lijnzaad, het chiazaad en, optioneel, een scheutje citroensap zodat het fruit niet verkleurt. Mix tot de grootste brokken verdwenen zijn.
  • Vul een mooi groot glas met de fruitpuree. Voor de afwerking (het oog wil ook wat …) snij je de resterende halve nectarine/perzik in kleine schijfje en die leg je in een cirkel bovenop de fruitmix.
  • Dek het glas af met wat keukenpapier en zet 8 uren of een nachtje in de koelkast. ’s Morgens heb je een lekker, zoete fruitpuree om je dag te starten!

 

Nota van Elke: hiermee heb je wel ongeveer je portie noten en fruit gehad voor de dag. Wil je afvallen, let dan op dat je hier niet mee overdrijft! 🙂 Om het iets vullender te maken kan je ook kokosmelk gebruiken in plaats van amandelmelk.

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: