Deze muffins kan je zowel warm als koud eten, bij het ontbijt, als tussendoortje of als onderdeel van een meeneemlunch. Super handig dus!

Recept Afdrukken
Eimuffins met prosciutto
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 1/2 ajuin fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 250 g champignons fijngesneden
  • 250 g spinazie ontdooid
  • 8 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 12 sneetjes prosciutto
  • peper en zout
Porties
muffins
Ingrediënten
  • 1/2 ajuin fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 250 g champignons fijngesneden
  • 250 g spinazie ontdooid
  • 8 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 250 g kerstomaatjes gehalveerd
  • 12 sneetjes prosciutto
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Vet je muffinvormpjes in
  3. Smelt wat ghee en bak de uien glazig
  4. Voeg nu de look en de champignons toe en bak tot het vocht van de champignons verdwenen is. Kruid met peper en zout en laat afkoelen
  5. Klop de eieren los met de kokosmelk, peper en zout.
  6. Meng de eieren met de champignons en spinazie
  7. Bekleed de muffinvormpjes met prosciutto langs de rand en bodem
  8. Lepel nu het eimengsel in de vormpjes, en verdeel de gehalveerde tomaatjes over de verschillende muffins.
  9. Bak 20 minuten tot de eieren helemaal gegaard zijn.
Notities

Ideaal als ontbijt, snack, of in de lunchbox!