Vaak laten beginnende Paleo-ers de sausjes achterwege omdat ze denken dat die niet Paleo zijn. En ja, sausjes in de winkel zijn dat meestal niet. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet heel snel zelf een smakelijk en lekker sausje kan maken, toch?

Deze chimichurri is een Argentijnse saus en marinade,  ideaal bij gegrild vlees – zoals deze entrecôte bijvoorbeeld.

Recept Afdrukken
Entrecôte met chimichurri
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el wijnazijn
  • 10 takjes tijm enkel de blaadjes
  • 1 bosje oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 spaanse peper ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, fijn gehakt
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ajuin gesnipperd
  • grof zeezout
  • zwarte peper vers gemalen
  • 2 entrecôte (tussenribstuk)
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el wijnazijn
  • 10 takjes tijm enkel de blaadjes
  • 1 bosje oregano
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 spaanse peper ontdaan van zaadjes en zaadlijsten, fijn gehakt
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ajuin gesnipperd
  • grof zeezout
  • zwarte peper vers gemalen
  • 2 entrecôte (tussenribstuk)
Instructies
  1. Doe alle ingrediënten behalve het Spaanse pepertje en de ui in een blender en mix tot je een min of meer gladde saus hebt.
  2. Voeg het pepertje en de ui toe en laat de blender nog even draaien.
  3. Dien de saus op bij de op de BBQ gebakken steak.