Fishsticks, een favoriet bij alle kinderen, toch? Toen ik met mijn vader overlegde wat we vandaag op de kookdag zouden maken vond hij fishsticks maar een stom idee, past niet echt bij zijn culinaire smaken. “Dat maakten we alleen voor jou en Wouter, dat was de enige manier om jullie vis te doen eten.” Wel, precies, dit is een ideaal kinderrecept!

En toen we het eenmaal gemaakt hadden moest mijn vader toegeven dat het echt wel lekker was, niet zoals de fishsticks uit de winkel waar meer bloem en ei aan hangt dan er vis in zit. Weer een overwinning voor mij 😉

Conclusie? Leuk om de kinderen te verwennen, maar zelf eten we dat net zo goed met plezier hoor!

Recept Afdrukken
Fishsticks
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g schelvis (of kabeljauw, zalm, roodbaars, pladijs, ...)
  • 2 eieren
  • 90 g amandelmeel
  • 30 g tapiocabloem of arrowroot
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • ghee om te bakken
  • 2 limoenen
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g schelvis (of kabeljauw, zalm, roodbaars, pladijs, ...)
  • 2 eieren
  • 90 g amandelmeel
  • 30 g tapiocabloem of arrowroot
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl peper
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • ghee om te bakken
  • 2 limoenen
Instructies
  1. Dep de vis even droog met keukenpapier. Snij in repen van 2,5 cm breed en 10 cm lang.
  2. Breek 2 eieren in een diep bord en klop even los.
  3. Neem een tweede diep bord en meng hierin de tapiocabloem, amandelmeel, paprikapoeder en peper en zout.
  4. Dip de fishsticks in de losgeklopte eieren en daarna in het bloemmengsel. Zorg dat de vis langs elke kant goed bedekt is.
  5. Verhit flinke hoeveelheid ghee in een wokpan op hoog vuur en bak hierin de fishsticks 2-3 minuten aan elke zijde.
  6. Snij de limoen in partjes en serveer de fishticks met knolselderpuree en gekookte broccoliroosjes.
Notities

Lekker met Paleo Ketchup of tartaarsaus!