Rode bieten zijn een van die vergeten superfoods. Je kan ze vrij goedkoop in de supermarkt vinden, voorgekookt en alles (hoewel ze wel wat lekkerder zijn als je dit zelf doet). Ze zijn een van de zetmeelrijkere groenten, bevatten veel vezels, antioxidanten en ze zijn rijk aan magnesium, kalium, foliumzuur.

Alleen niet schrikken als je urine plots roze kleurt, da’s helemaal normaal! Het rode pigment dat hiervoor zorgt bevat betalaïne, een stofje dat het risico op hartklachten verkleint en je lichaam beschermt tegen de schade van vrije radicalen.

Recept Afdrukken
Forel en bietensalade
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g rode bieten gekookt, in dunne plakken gesneden
  • 2 zoete appels in kwarten gesneden en vervolgens in dunne plakken
  • 1 rode ajuin in dunnen halve ringen
  • 1 citroen
  • dille
  • 125 g kokosyoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 4 gerookte forelfilets
  • zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g rode bieten gekookt, in dunne plakken gesneden
  • 2 zoete appels in kwarten gesneden en vervolgens in dunne plakken
  • 1 rode ajuin in dunnen halve ringen
  • 1 citroen
  • dille
  • 125 g kokosyoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 4 gerookte forelfilets
  • zout
Instructies
  1. Schep de appel en de ui door de rode bietjes.
  2. Rasp de citroen en pers hem uit.
  3. Snij de verse dille fijn.
  4. Roer de helft van de dille met de citroenzeste (de geraspte schil), mayonaise en kokosyoghurt, eventueel wat bijkruiden met zout.
  5. Besprenkel de bietensalade met het citroensap.
  6. Snij de forelfilets in stukjes van 2 cm en schep door de salade.
  7. Verdeel de saus over het bord en werk af met wat dille.
Notities

Lekker met wat raketsla!