Recept Afdrukken
Gebraden kipfilet en zoete aardappel
Porties
porties
Ingrediënten
  • 750 g zoete aardappelen geschild en in blokjes van 2,5 cm
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 citroen (bio)
  • 1 bosje koriander (hou wat apart voor de garnering)
  • 2 rode paprika's
  • 6 cm gember
  • 4 kipfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 750 g zoete aardappelen geschild en in blokjes van 2,5 cm
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijn
  • 1 citroen (bio)
  • 1 bosje koriander (hou wat apart voor de garnering)
  • 2 rode paprika's
  • 6 cm gember
  • 4 kipfilets
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de zoete aardappelen ongeveer 5 minuten in kokend gezouten water en giet af. Laat uitwasemen in en vergiet.
  3. Strooi de kurkuma en de komijn in een ruime kom en rasp er de helft van de citroenschil bij. Hak de korianderblaadjes grof en strooi ze bij de kruiden.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in grove stukjes. Schil de gember en snijd er lucifertjes van. Doe ze samen met de stukjes paprika in d kom met kruiden.`
  5. Snij 3 schijfjes citroen af en zet ze opzij. De rest van de citroen pers je uit boven het kruiden en paprikamengsel.
  6. Schud de gekookte zoete aardappelblokjes in het vergiet om en doe ze samen met de kipfilets in de kom. Besprenkelen met olie, kruiden met peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
  7. Haal de kipfilets uit de kom en doe de aardappelen in een braadslede, groot genoeg om ze in één enkele laag uit te spreiden. Leg er de schijfje citroen op en vervolgens de kipfilets.
  8. Besprenkel met nog wat olijfolie en zet de schotel in de oven tot de kip goudbruin gebakken is (25 tot 35 min.)
Notities