Je kinderen witloof leren eten? Dat zou weleens kunnen lukken met dit recept! Het ziet eruit als witloof, en het bevat ook witloof, maar de smaken vanbinnen zijn echt héérlijk!

Recept Afdrukken
Gecamoufleerd witlof
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 stronken witloof
  • 3 appels geschild, in blokjes gesneden
  • 1/2 ajuin gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ghee
  • 1 pot water met ijsblokjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 3 stronken witloof
  • 3 appels geschild, in blokjes gesneden
  • 1/2 ajuin gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ghee
  • 1 pot water met ijsblokjes
Instructies
  1. Verwijder van elke witloofstronk de buitenste 6 blaadjes en leg deze apart.
  2. Snij de rest van de witloofstronken fijn.
  3. Blancheer de blaadjes van de witloofstronken: leg ze 1 minuut in kokend water.
  4. Haal de blaadjes uit het kokend water en laat ze schrikken in het ijswater, zo stop je de garing meteen.
  5. Dep de blaadjes droog in een handdoek en leg ze apart.
  6. Stoof het gesneden witloof samen met de appelstukjes, ajuin en look in ghee aan op een laag vuurtje, ongeveer 10 minuten. Blijf regelmatig roeren.
  7. Nu gaan we de witloofstronkjes opnieuw vullen: leg twee blaadjes witloof naast elkaar op een bord, deels overlappend. Vul met de mengeling van gestoofd witloof en bedek met nog twee blaadjes en vorm zo een mooi witloofstronkje.