Nu het herfst begint te worden krijg ik steeds meer zin in hartige ovenschotels. En dat hoeft echt niet moeilijk te zijn! Gewoon wat groentjes (de laatste zomerse courgettes, mmmm) in blokjes, heerlijke Italiaanse olijfolie (dankje Candy!) en kruiden eroverheen en afwachten. Zo makkelijk kan het zijn.

Hier serveren we de groentjes met een heerlijke steak van De Woeste Grond, zo’n lekker vlees daar hoef je eigenlijk niets speciaals mee te doen, het is van zichzelf al superlekker.

Recept Afdrukken
Gegrilde groenten met runderfilet
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 rode bieten in blokjes
  • 1 pastinaak in blokjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette ontdaan van zaadlijsten, gehalveerd en in schijfjes van 1 cm
  • 3 wortelen in blokjes
  • 1/4 knolselder in blokjes
  • tijm
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • ghee
  • 4 runderfilets elk van 150 g
  • peper en zout
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 2 rode bieten in blokjes
  • 1 pastinaak in blokjes
  • 1 zoete aardappel
  • 1 courgette ontdaan van zaadlijsten, gehalveerd en in schijfjes van 1 cm
  • 3 wortelen in blokjes
  • 1/4 knolselder in blokjes
  • tijm
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • ghee
  • 4 runderfilets elk van 150 g
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verdeel de groenten in een grote ovenschotel in één enkele laag.
  3. Overgiet rijkelijk met olijfolie en kruid met tijm, rozemarijn, peper en zout.
  4. Zet in de oven voor 40 minuten, schep de groenten halverwege eens om.
  5. Kruid de filets met peper en zout en bak ze in een grillpan. 3 à 4 minuten voor elke zijde.