Heerlijk op een zomerse dag!

Recept Afdrukken
Gegrilde tonijn en pompelmoes
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 roze pompelmoezen
  • kokosolie
  • 3 moten tonijn
  • 150 g rucola
  • 1 rode ajuin in halve ringen gesneden
  • 2 el notenolie (koudgeperst)
  • 2 el frambozenazijn
  • 1/2 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 el munt in reepjes gesneden
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 roze pompelmoezen
  • kokosolie
  • 3 moten tonijn
  • 150 g rucola
  • 1 rode ajuin in halve ringen gesneden
  • 2 el notenolie (koudgeperst)
  • 2 el frambozenazijn
  • 1/2 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 el munt in reepjes gesneden
Instructies
  1. Pel de pompelmoezen, verwijder alle witte vliezen. Maak de partjes los en zet apart.
  2. Verhit een ingevette grillpan en rooster de tonijn 3 minuten per kant. Laat ze afkoelen en snij de tonijn dan in dunne plakken.
  3. Maak een dressing met de olie, azijn, suiker en munt, meng goed.
  4. Schik de rucola op en grote schaal, schik er de pompelmoes op en vervolgens de tonijn en de rode ui.
  5. Besprenkel met de dressing.