Zin in een hartige, winterse ovenschotel? Ik ook ???? Laat het je smaken!

Recept Afdrukken
Gehaktschotel met pompoen en nootjes
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g gehakt (gemengd)
  • 1 butternut pompoen geschild, in blokjes
  • 1 ajuin fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 3 peultjes kardemom
  • 1 laurierblad
  • 75 g hazelnoten in stukjes gehakt
  • 250 ml groentenbouillon
  • olijfolie of ghee
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 800 g gehakt (gemengd)
  • 1 butternut pompoen geschild, in blokjes
  • 1 ajuin fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 3 peultjes kardemom
  • 1 laurierblad
  • 75 g hazelnoten in stukjes gehakt
  • 250 ml groentenbouillon
  • olijfolie of ghee
  • peper en zout
Instructies
  1. Doe de bouillon in een kookpot samen met de laurier en de kardemom en breng aan de kook.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en braiseer tot de pompoen gaar is (15 minuutjes moeten volstaan).
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Bak de ui glazig in een grote pan en voeg vlak voor het einde de knoflook toe.
  5. Voeg nu het gehakt toe en bak rul.
  6. Giet de pompoen af, verwijder de kardemom en laurier en plet de pompoen met een pureestamper.
  7. Om de puree wat smeuïger te maken kun je er wat olijfolie of ghee aan toevoegen.
  8. Kruid met peper en zout
  9. Schep het gehakt in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Werk af met de hazelnootjes.
  10. Zet in de oven tot de hazelnoten een kleurtje beginnen te krijgen (10 min.)