Herfstiger dan dit wordt het niet… maar kijk naar die kleuren… het water loopt me al in de mond!

Recept Afdrukken
Gekaramelliseerde spruitjesschotel met pompoen
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g spruitjes
  • 750 g Hokkaidopompoen
  • 1 sinaasappel (biologisch, want we gebruiken ook de schil!)
  • 50 g gedroogde veenbessen (zonder toegevoegde suikers)
  • 75 g pecannoten in stukjes gehakt
  • 2 el honing
  • 2 el appelciderazijn
  • ghee
  • olijfolie
  • peper en zout
Maaltijd Bijgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 500 g spruitjes
  • 750 g Hokkaidopompoen
  • 1 sinaasappel (biologisch, want we gebruiken ook de schil!)
  • 50 g gedroogde veenbessen (zonder toegevoegde suikers)
  • 75 g pecannoten in stukjes gehakt
  • 2 el honing
  • 2 el appelciderazijn
  • ghee
  • olijfolie
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de pompoen ongeschild in kleine partjes (ongeveer de grootte van 2 spruitjes)
  3. Maak de spruitjes schoon: verwijder de buitenste blaadjes en snij het onderste stukje eraf.
  4. Halveer de spruitjes en blancheer ze (heel kort koken, ongeveer 2 minuten)
  5. Verdeel de spruitjes en pompoen over een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster nu 25 minuten in de oven.
  6. Spoel intussen de sinaasappel, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  7. Rooster de pecannoten in een pan zonder vetstof en hak grof.
  8. Smelt de boter, voeg de honing, appelciderazijn, 3 el sinaasappelsap en de geraspte schil toe en meng.
  9. Verdeel de saus over de ovenschaal, doe de veenbessen erbij en laat nog 10 minuten karamelliseren in de oven.
  10. Tenslotte meng je er nog de stukjes pecannoten doorheen.
Notities

Je kan dit voor een keertje gewoon serveren als een vullende vegetarische maaltijd, maar het is ook heel lekker met een varkenshaasje, eendenborstfilet op vel gebakken of een ander stukje gevogelte.