Recept Afdrukken
Gekonfijte tomaatjes
Maaltijd Bijgerecht, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 8 pruimtomaat
  • 100 ml olijfolie
  • 1 takje tijm geritst
  • 1 tl honing (vloeibaar)
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 pot kokend water
  • 1 pot koud water
Maaltijd Bijgerecht, sausjes
Porties
portie
Ingrediënten
  • 8 pruimtomaat
  • 100 ml olijfolie
  • 1 takje tijm geritst
  • 1 tl honing (vloeibaar)
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1 pot kokend water
  • 1 pot koud water
Instructies
  1. Doe in een kom de olijfolie, de geritste tijmblaadjes, de honing en de look. Kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 80°C.
  3. Snij een kruisje onderaan de tomaten en verwijder het kroontje.
  4. Doe de tomaten een tiental seconden in het kokend water en verfris onmiddellijk in het koude water.
  5. Je kunt de tomaten nu gemakkelijk pellen.
  6. Snij de tomaten in partjes en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Je kunt deze eventueel nog gebruiken in een soep.
  7. Doe de partjes in de kom met de olijfolie en meng goed. Laat een tiental minuutjes trekken.
  8. Leg de partjes op een bakplaat bekleed met bakpapier, kruid nog eens af met zout en zet in de voorverwarmde oven voor twee uur.
  9. Draai halverwege nog eens om.