Deze gemarineerde kippenboutjes zijn leuk als aperitiefhapje (gebruik dan kleine boutjes), maar ik eet ze net zo graag als hoofdgerecht. Bij kinderen is dit smaakbommetje ook altijd een hit!

Recept Afdrukken
Gemarineerde kippenboutjes
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 gele ajuin grof gehakt
  • 2 handen koriander
  • 2 handen basilicum
  • 1/2 hand munt
  • 4 el vissaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el appelsap ongezoet
  • peper en zout naar smaak
Maaltijd Hapje, Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 gele ajuin grof gehakt
  • 2 handen koriander
  • 2 handen basilicum
  • 1/2 hand munt
  • 4 el vissaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el chilipoeder
  • 2 el appelsap ongezoet
  • peper en zout naar smaak
Instructies
  1. Combineer alle ingrediënten (behalve de kip ;-)) in een blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
  2. Steek de kippenbouten in een grote zak en giet er de marinade bij. Schud goed, tot alle kip goed onder de marinade zit.
  3. Laat minstens een uur, maar liever een hele nacht marineren in de koelkast.
  4. Een uurtje voor je de kip wil garen, haal je ze uit de koelkast.
  5. Verwarm je oven voor op 200°C.
  6. Laat 35-45 minuten garen, afhankelijk van de grootte van je kippenbouten.
Notities

Tip! Het lekkerste is om de marinade een dag op voorhand te maken, maar met een uurtje marineren lukt het ook wel.