Dragon stimuleert niet enkel de spijsvertering, kalmeert de maag, werkt vochtafdrijvend, maar het voegt vooral een heerlijke smaak toe aan deze eenvoudige maaltijd.

Recept Afdrukken
Geroosterde wortelsalade
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bosje worteltjes gewassen
  • 1 takje dragon
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 500 g kipfilets kruid met peper en zout
  • 6 el dragon fijngesneden
  • 3 el witte wijnazijn
  • 25 g walnoten gedroogd en gehakt
  • 2 el bladpeterselie fijngesneden
  • ghee
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 1 bosje worteltjes gewassen
  • 1 takje dragon
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 500 g kipfilets kruid met peper en zout
  • 6 el dragon fijngesneden
  • 3 el witte wijnazijn
  • 25 g walnoten gedroogd en gehakt
  • 2 el bladpeterselie fijngesneden
  • ghee
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de worteltjes in een braadslee en voeg 2 el ghee, 2-3 el water en het takje dragon toe. Bak in ± 25 minuten gaar.
  3. Verhit intussen 2 tl ghee in een pan. Bak de spekjes knapperig en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet zoveel mogelijk in de pan.
  4. Bak de kipfilets in dezelfde pan met spekvet in ± 7 min. per kant gaar. Leg op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes.
  5. Verhit 4 el ghee in de koekenpan op laag vuur en laat in 5 min. bruin kleuren. Voeg de fijngesneden dragon en azijn toe.
  6. Meng de kip, wortels, walnoten en spekjes en peterselie in een schaal. Kruid met peper en zout. Schenk de dragonboter erover.