OK, dit is niet het meest fotogenieke gerecht ooit (we hebben het geprobeerd ;-)), maar ik beloof het: de smaak zal het compenseren!

Recept Afdrukken
Gevuld witloof
Porties
porties
Ingrediënten
  • 8 stronken witloof
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 1 eidooier
  • 16 sneetjes gerookt spek (ontbijtspek)
  • ghee
  • 200 ml gevogeltefond
  • peper en zout
Porties
porties
Ingrediënten
  • 8 stronken witloof
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 1 eidooier
  • 16 sneetjes gerookt spek (ontbijtspek)
  • ghee
  • 200 ml gevogeltefond
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de witloof overlang en verwijder de middenste bladen.
  3. Meng het gehakt met de tijm, rozemarijn en de eierdooier. Eventueel bijkruiden met peper en zout.
  4. Maak 8 rolletjes van het gehakt.
  5. Leg de rolletjes op de halve witloofstronken en dek af met de ander helft (zachtjes aanduwen).
  6. Wikkel elke witloofstronk in een speksneetje en hou bij elkaar met keukentouw.
  7. Leg het gevulde witloof in een ingevette ovenschotel. Giet er de gevogeltefond bij en bak 40 minuten. Bevochtig af en toe eens met de fond.
Notities

Serveer met puree van knolselder en/of pastinaak.