Gevulde paprika’s zijn een van mijn favoriete gerechten sinds ik Paleo eet, maar ik hou natuurlijk ook weleens van afwisseling! Dus in plaats van het originele recept, deze verrassende variant met kaneel en lamsgehakt!

Recept Afdrukken
Gevulde paprika en courgette
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 2 ronde courgettes
  • ghee
  • 1 ajuin gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 stokje kaneel
  • 1 el kaneel
  • 1 l runderbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 600 g lamsgehakt
  • 1/2 bosje koriander fijn gehakt
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
  • 4 paprika's
  • 2 ronde courgettes
  • ghee
  • 1 ajuin gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 stokje kaneel
  • 1 el kaneel
  • 1 l runderbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 600 g lamsgehakt
  • 1/2 bosje koriander fijn gehakt
Instructies
  1. Verwijder de bovenkant van de paprika’s en verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
  2. Snij de courgettes overlangs door en hol uit.
  3. Smelt de vetstof in een pan met hoge rand, voeg de ajuin, het kaneelstokje, peper en zout toe.
  4. Bak voor een tweetal minuutjes , voeg de look toe en bak voor nog eens twee minuutjes.
  5. Voeg de runderbouillon toe en de tomatenpuree. Laat 5 minuutjes koken.
  6. Meng het vlees met de kaneel en de helft van de koriander.
  7. Vul de paprika’s en de courgettes met het vleesmengsel en plaats ze in de pan met de saus.
  8. Kook de gevulde groenten voor 30 minuten met het deksel op de pot.
  9. Werk af met de rest van de koriander.