Gerrit en ik zijn allebei verzot op champigons, we zouden ze elke dag eten!  Er is een tijd geweest dat ik op elk feestje gevulde champignons serveerde, telkens een andere variant. Vandaag kiezen we voor deze eenvoudige versie met gehakt en kruiden.

Recept Afdrukken
Gevulde champignons
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
gevulde champignons
Ingrediënten
  • 20 grote champignons
  • 200 g gehakt
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 5 el peterselie fijn gesnipperd
  • 200 g ghee
  • 3 eigeel
  • 3 el water
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
Maaltijd Hapje, Voorgerecht
Porties
gevulde champignons
Ingrediënten
  • 20 grote champignons
  • 200 g gehakt
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 1 sjalot fijn gesnipperd
  • 5 el peterselie fijn gesnipperd
  • 200 g ghee
  • 3 eigeel
  • 3 el water
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Reinig de champignons en verwijder de steeltjes.
  3. Hak de steeltjes fijn en meng deze met het gehakt, de peterselie, look en het sjalotje, kruiden met peper en zout.
  4. Vul de champignons op met het mengsel, maak er een mooi bolletje van.
  5. Leg de champignons in een ovenschaal en bak gaar in ongeveer 15 minuutjes.
  6. Laat voor de saus de ghee smelten.
  7. Klop de eigelen op samen met het water tot een schuimige massa (zoals een sabayon) op een matig vuur.
  8. Giet, van het vuur af, al kloppend de gesmolten ghee voorzichtig in de schuimige massa. Blijven kloppen tot je een gladde saus krijgt.
  9. Kruiden met peper en zout en het citroensap.
  10. Schik de champignons op een bord met de saus en werk af met de gesnipperde peterselie.