Mexicaans eten wordt in België steeds populairder. En terecht, het is een makkelijke, snelle en lekkere keuken. Maar… het is niet altijd even gezond. Met een paar aanpassingen kan je het wel gezonder maken! Deze fajita’s bijvoorbeeld, door simpelweg de tarwewraps te vervangen door grote slabladeren worden de fajita’s ineens een stuk lichter, én ze smaken nog eens beter ook. Nee, authentiek Mexicaans is het niet meer, maar hey, de wraps zijn dat ook niet, en het gaat uiteindelijk vooral om de smaak toch?

Mijn testsubjecten vonden het in elk geval heerlijk 😉

Recept Afdrukken
Gezonde kip fajita's met guacamole
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de guacamole
  • 4 avocado's
  • 1 grote rode peper fijn gesneden en zonder pitjes
  • 2 el koriander gehakt
  • 1 tl komijn
  • 4 lente uitjes fijngesneden
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • peper en zout naar smaak
  • 10 kerstomaatjes
Voor de fajita's
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 800 g kipfilets
  • 4 paprika's
Maaltijd Hoofdgerecht
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de guacamole
  • 4 avocado's
  • 1 grote rode peper fijn gesneden en zonder pitjes
  • 2 el koriander gehakt
  • 1 tl komijn
  • 4 lente uitjes fijngesneden
  • 1/2 limoen enkel het sap
  • peper en zout naar smaak
  • 10 kerstomaatjes
Voor de fajita's
  • 2 kroppen ijsbergsla
  • 800 g kipfilets
  • 4 paprika's
Instructies
Om de guacamole te maken
  1. Prak de avocado’s
  2. Meng met de fijngesneden rode peper, koriander, komijn, lente-uitjes en limoensap
  3. Kruid af met peper en zout
  4. Snij de tomaatjes klein en meng ze onder de guacamole
Om de fajita's te vullen
  1. Snijd de kip in reepjes, kruid met kipkruiden/paprika en bak ze in de pan.
  2. Snij ook de paprika in korte reepjes en gooi ze in de pan bij de kip, en bak deze samen verder.
  3. Verwijder intussen voorzichtig de bladeren sla van de krop: dit worden de wraps, dus probeer ze heel te houden
  4. Schep een lepel van het warme kipmengsel in je blad sla
  5. Voeg er naar smaak guacamole bij en plooi je slablad dicht.
Notities

Tip! Je kan de restjes van deze maaltijd makkelijk serveren als lunchsalade als je de sla fijn snijdt. De kip kan je dan naar wens warm of koud eten.