Zin in een heel simpel en typisch Vlaams aperitiefhapje? Dit is je ding!

Recept Afdrukken
Gezouten spek
Maaltijd Hapje
Porties
kg spek
Ingrediënten
  • 1 kg gezouten spek
  • water
  • mosterd (kies donkere mosterd, zoals tierenteyn, wosteyn)
Maaltijd Hapje
Porties
kg spek
Ingrediënten
  • 1 kg gezouten spek
  • water
  • mosterd (kies donkere mosterd, zoals tierenteyn, wosteyn)
Instructies
  1. Het spek op zijn geheel onderdompelen in koud water voor zes uur.
  2. Water afgieten en het spek terug in vers water onderdompelen
  3. Kook het spek 60 minuten
  4. Lat het spek een half uur rusten in het kookvocht
  5. Haal het uit het kookvocht en dek af met aluminiumfolie
  6. Laat afkoelen in de koelkast.
  7. Snij in plakken en dien op met donkere mosterd.
Notities

Ook lekker op de BBQ: gewoon even opwarmen