’t Is trouwens niet enkel op Project Gezonder dat ik al bezig met met goede voornemens voor 2014, ook in mijn Vitaya gastblog van vorige week ging het daarover. Soms is het gewoon leuk om even een steuntje in de rug te hebben, en apps zijn daar geweldig voor. Ik maakte dus een lijstje met allerlei apps die je kunnen helpen met de meest uiteenlopende voornemens rond gezondheid.

screenshot

 

  • Lift helpt je om gezonde gewoontes op te bouwen. Je kan je eigen gewoonte ingeven, of meedoen aan vooropgestelde plannen zoals “3 months to a new you”, “start a gym habit”, “Gluten-Free Healing”, “The Habit of Waking Up On Time” en “Meditation 101” – voor elk wat wils dus.
  • De apps van het Nederlandse voedingscentrum helpen je op weg naar een gezonder eetpatroon met een Eetmeter, Caloriechecker en een BMI-meter. Ook leuk: heel veel leuke receptideetjes!
  • Runkeeper en Endomondo kan je met je mee nemen als je gaat lopen of fietsen. Zo kan je elke week duidelijk zien of je het beter doet dan de vorige week.
  • Jawbone Up en Fitbit helpen je om dagelijks voldoende beweging bij elkaar te scharrelen. Minpuntje: de armband kost wel wat… Vooral leuk als je vrienden er ook een hebben, zo kunnen jullie elkaars resultaten zien en supporteren als het nodig is.
  • Stoppen met roken? Dan zijn de apps My Quit Coach Lite enQuitNow! Iets voor jou.
  • Is jouw voornemen om minder te stressen in 2014? Probeer dan eens Headspace voor dagelijkse oefeningen met handige helemaal-niet-zweverige tips.

Wat is jouw plan van aanpak voor je goede voornemens in 2014?